Bezpečnost a ochrana soukromí na platformě Android - Michalec, Pavol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Bakalárska práca je o bezpečnosti na platforme Android. Hlavným cieľom je zoznámiť sa s bezpečnostnými a kryptografickými funkciami Android OS a následne implementovať získané poznatky do vlastnej aplikácie pre šifrovanie súborov. Teoretická časť zoznámi čitateľov s novými bezpečnostnými mechanizmami vo verziách Androidu 6, 7 a 8. Taktiež sa budeme venovať malware a iným formám útokov na Android OS. V praktickej časti zhodnotíme kryptografické možnosti Androidu, ako aj porovnáme viaceré knižnice a aplikácie pre kryptografiu. Na záver vytvoríme vlastnú kryptografickú aplikáciu s podporou symetrickej, asymetrickej a post-kvantovej kryptografie.

The bachelor thesis is about Android security. The main goal is to get acquainted with the security and cryptographic features of Android OS and then implement the knowledge gained into file encryption application. The theoretical part will familiarize readers with the new security mechanisms in Android 6, 7 and 8. We will also be dealing with malware and other forms of Android OS attacks. In the practical part, we will evaluate the cryptographic capabilities of Android as well as compare several libraries and applications for cryptography. Finally, we create our own cryptographic application with support for symmetric, asymetric and post-quantum cryptography.
Security and Privacy on Android Devices
Keywords: Android; Kryptografia; Malware; Keystore; Bezpečný Hardware; Post-kvantová Kryptografia; Výmena Kľúčov; Android; Cryptography; Malware; Keystore; Secure hardware; Post-Quantum Cryptography; Key Exchange