Bezdrátová měření pro diagnostiku v dopravě - Tylich, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Cílem tohoto projektu je seznámit se se standardy bezdrátových sítí na krátké vzdálenosti a vytvoření přehledu dostupných rádií v pásmu (300-1000)MHz a jejich srovnání. K vybranému rádiovému modulu je vytvořena programová výbava. Hlavním úkolem je vytvoření přípravku k měření a ukládání parametrů vibračního harvesteru. Provedení měření na jejichž základě je provedeno vyhodnocení.

The objective of this thesis is to get familiar with wireless networks standards and with standard IEEE 802.15.4. and communication principle in wireless sensor networks in short distances and create overview of RF chips in (300-1000)MHz with their comparrison. To choosen transciever modul create software. Main goal is to create module to measure and logging data from vibration harvester. Assessments based on measurements.
Diagnostic sensors in transportation systems
Keywords: IEEE 802.15.4; RFM95W; mbed.org; přehled RF 300-1000MHz; ISM; energy harvesting; Mide V21BL; EH300A; IEEE 802.15.4; RFM95W; mbed.org; summary RF chips 300-1000MHz; ISM; energy harvesting; Mide V21BL; EH300A