Konvertor pro příjem digitálních družicových snímků v pásmu L - Bürger, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Down konvertor je směšovač, který má tři porty. Dva porty jsou vstupní a jeden port výstupní. Na jeden vstupní port je připojen signál, který vysílá meteorologická družice o frekvenci 1,7 GHz tato frekvence spadá do L–pásma ve kterém se vysílají meteorologické snímky. Na druhý vstupní port je připojen lokální oscilátor v tomto případě napěťově řízený oscilátor. Ve výstupním signálu jsou obsaženy součtové a rozdílové produkty, pro down konverzi se logicky využívá rozdílových produktů. Down konverze je využívána abychom data, která jsou vysílaná na vysoké frekvenci, konvertovaly na frekvenci nižší, kterou můžeme dále zpracovávat a následně si data zobrazit na koncovém zařízení.

Down converter is a mixer which have a three ports. Two ports are refered as input ports and one port is ouput. One input port is connected to a signal which is transmited by meteorological satellites at frequency 1,7 GHz this frequency falls within the L–band. Meteorogical images are trasmited in L-band. The second input port is connected to a local oscillator in this case voltage control oscillator. The output signal includes sum and differential products, for down conversion is logically used differential product. Down conversion is used to convert data that are transmitted at high frequency to lower frequency which can be futher processed and then displayed data on the end device.
L-band frequency converter for reception of the digital meteorological images
Keywords: Down konvertor; vyvážený směšovač; hybridní člen; napětím řízený oscilátor; L–pásmo; digitální meteorologické snímky; Down converter; single ended mixer; hybrid coupler; voltage control oscilator; L–band; digital meteorological images