Parní turbina jednostupňová - Girman, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
V bakalárskej práci, jednostupňová parná turbína sa zo zadaných parametrov prehriatej pary navrhuje predbežným výpočtom turbína s najvhodnejšou využitežnosťou a s najvyššou účinnosťou. Termodynamickým výpočtom prietočnej časti sme dostali skutočné rozmery turbíny, ktorú sme vybrali z predbežného vypočtu,

The thesis deals with design of single stage steam turbine. Applicable alternatives with appraisal and variant solving were developed on the basis of overheated steam parameters. Main thesis output is design of the most appropriate variant with real turbine’s dimension and the most fitted applicability and the best effectiveness.
Single stage steam turbine
Keywords: Jednostupňová parná turbína; obežné koleso; optimalizácia rozmerov a otáčok; termodynamický výpočet; Single stage steam turbine; action wheel; optimalization of dimension and machine speed; thermodynamic calculation