Hra zaměřená na stavění - Moudrý, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Obsahem této práce je návrh a implementace počítačové hry zaměřené na přežití a stavění v herním enginu Unity. Tomu předchází teoretické pasáže obsahující popis použitých principů, vzorů, metodik a softwarových architektur. Jedná se o běžné a dobře známé, nýbrž ne vždy využívané, osvědčené postupy.

The content of this thesis is the design and implementation of a computer game focused on survival and building in Unity game engine. This is preceded by theoretical passages containing the description of principles, patterns, methodologies and software architectures used. These are common and well known, although not always used, best practices.
Building Game
Keywords: herní architektura; vývoj her; herní engine Unity; návrhové vzory; procedurální generování; hra o přežití; hra zaměřená na stavění; game architecture; game developmen; Unity game engine; design patterns; procedural generation; survival game; building-focused game