Korozní a chemická odolnost konverzních povlaků - Palková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2013)
Tato diplomová práce byla zaměřená na studium chemické a korozní odolnosti vybraných konverzních povlaků. V teoretické části byl proveden rozbor problematiky koroze a možností protikorozních ochran se zaměřením na konverzní povlaky zhotovené na povrchu oceli a hliníku. V experimentální části bylo provedeno testování jejich korozní a chemické odolnosti a to jednak bez další povrchové úpravy, a jednak v kombinaci s povlakem zhotoveným pomocí syntetické nátěrové hmoty a práškové nátěrové hmoty na bázi polyesteru.

The purpose of the thesis was to study chemical and corrosion resistance of selected conversion coatings. The corrosion and the possibilities of corrosion protection with focus on conversion coatings on aluminum and steel surface were described in the theoretical part. In the experimental part corrosion and chemical resistance of samples without the next treatment and samples with polyester powder coating and synthetic coating were tested.
Corrosion and Chemical Resistance of Conversion Coatings
Keywords: koroze; korozní odolnost; povrchová úprava; konverzní povlak; fosfátový konverzní povlak; nano-konverzní povlak; corrosion; corrosion resistance; surface treatment; conversion coating; phosphate conversion coating; nano-conversion coating