GPS lokátor pro IoT síť - Šulc, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Bakalářské práce má za cíle sestrojit GPS lokátor komunikující bezdrátově do IoT sítě. GPS lokátor při detekci pohybu odešle upozornění s aktuální polohou. Zařízení je napájené z baterií s cílem dosáhnout minimální potřeby údržby. Snahou je dosáhnout minimálních rozměrů. Práce se nejprve zaměřuje na průzkum komerčně dostupných zařízení. Následně je provedena analýza způsobů detekce pohybu, lokalizace zařízení pomocí GNSS a odesílání zpráv do internetu věcí za využití LoRaWAN. Z hlavních bodů úkolu je vytvořeno koncepční schéma, vybrány součástky a zařízení je zrealizováno na desce plošných spojů.

Bachelor thesis is focused on build a GPS locator communicating wirelessly over IoT networks. The GPS locator sends an alert when motion is detected. The device is powered by batteries with minimal maintenance. The goal is to achieve minimum dimensions. The work first focuses on the survey of commercially available equipment. Subsequently, there is a summary of available ways of sensing device movement, accurate device location and sending messages to the Internet of Things using LoRaWAN. After a search of components, the practical design of the device is presented in the work.
GPS locator for IoT network
Keywords: GPS lokátor; Internet věcí; IoT; LoRa; RN2483; akcelerometr; MC3630; SPI; UART; GPS locator; Internet of Things; IoT; LoRa; RN2483; accelerometer; MC3630; SPI; UART