Software pro zpracování dat a řízení CNC obráběcího stroje - Kraicinger, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Práce se převážně zabývá návrhem a tvorbou řídicího systému pro CNC obráběcí stroj na výrobu ozubených kol s integrovaným specifickým CAM systémem. Součástí práce je praktické ověření funkčnosti systému, které zahrnuje návrh a tvorbu elektronického zapojení stroje. Prototyp šestiosého stroje je současně s tvorbou této práce vyvíjen na fakultě strojního inženýrství VUT v Brně jako diplomová práce. Jedná se o kompaktní automat (vše v jednom), který pro výrobu ozubeného kola potřebuje pouze vhodný polotovar a zadání parametrů ozubení pomocí dotykového displeje přímo na stroji.

The thesis focuses on the design and impelementation of a control system for a CNC machine producing gears with specific integrated CAM system. The study includes practical verification of system functionality, which includes the design and creation of an electronic circuit on this machine. A prototype of a 6-axis machine is being developed at the Faculty of Mechanical Engineering BUT in Brno as a master thesis simultaneously with the creation of this term project. It is a compact automated gear producing machine (all in one) which requires only appropriate semifinished product and correctly set parameters of teeth using the touch screen on the machine.
Software for Data Processing and Control of CNC Machine
Keywords: CAD; CAM; CNC; ozubené kolo; nový stroj; KFLOP; LattePanda; řízení strojů; CAD; CAM; CNC; gear; new machine; KFLOP; LattePanda; controlling machines