Hanácký statek - stavebně technologický projekt - Troubilová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V této diplomové práci je řešena replika Hanáckého statku z 19. století. Celá stavba zahrnuje nejen repliku statku, ale mimo jiné také rekonstrukci stodoly nebo hospodářské přístřešky. Hanácký statek bude součástí Zooparku Vyškov a bude sloužit jako environmentální výchovné centrum. Diplomovou práci řeším jako stavebně technologický projekt. Zaměřuji se zde na dopravní vztahy, staveništní buňky, zařízení staveniště, výpočet vody a elektřiny, návrh strojů a mechanizace, propočet, rozpočet i časový plán, nasazení strojů i pracovníků, limitky. V technologických předpisech řeším netradiční technologie. Dále je to pak kontrolní a zkušební plán, bezpečnost, ekologie, návrh smlouvy o dílo. V poslední části mé práce se zabývám přírodními stavebními materiály.

In this diploma thesis is designed replica Hanacky estate from the 19th century. The whole structure includes not only a replica of the estate but also including the reconstruction of a barn or shelter. Hanacky estate will be part of Zoopark Vyškov and will serve as an environmental education center. Thesis I deal with a construction technological project. I focus here on the transport links, building-site cell site equipment, calculation of water and electricity, design tools and machinery, calculation, budget and schedule, the use of machines and workers, limitky. I deal with the technological regulations innovative technology. Furthermore, it is the control and test plans, security, ecology, design contract for work. In the last part of my thesis I deal with natural building materials.
Hanacky estate - construction and technological project
Keywords: Dopravní vztahy; zařízení staveniště; výpočet vody a elektřiny; stroje; jeřáb; propočet; rozpočet; harmonogram; nasazení strojů a pracovníků; limitky; rákosová krytina; dřevěné stropy; hliněné omítky; kontrolní a zkušební plán; bezpečnost; ekologie; smlouva o dílo; přírodní materiály.; Transport links; site equipment; calculation of water and electricity; machinery; crane; calculation; budget; schedule; deploy equipment and personnel; limitky; thatch; wood ceilings; earthen plaster; inspection and test plans; security; ecology; contract for work natural materials.