Design audio sluchátek - Madaras, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou trhu a designem středně velkých až malých sluchátek s hlavovým mostem, které jsou s ohledem na maximální užitečnost zaměřena na skladnost a ovládání. Cílem práce je návrh, který respektuje ergonomii člověka a umožňuje skladnost, optimální ovladatelnost a nadčasovou estetiku produktu, která není zatížena trendy.

The main theme of this bachelor thesis is analasis of market and design of medium or small headhones with headband. This design is focused on maximum value that is based on storability and control that respects human ergonomy and can be able to perform role of product with versatile aesthetics that isn‘t weight by trends.
Design of Audio Headphones
Keywords: Sluchátka; skladnost; ovládání; univerzálnost; estetika; Headphones; storability; control; versatility; aesthetics