Analýza vybraných síťových zranitelností - Kolajová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce si dává za cíl důkladné seznámení s databázemi, které obsahují popisy zranitelných kódů a zranitelných aplikací; následnou implementaci nástroje na jejich automatické vyhledávání a ukládání do lokální databáze. Práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou rozebrány dosavadně zjištěné poznatky a podklady pro výzkum a následnou implementaci. Podrobně jsou rozepsány zranitelnosti a možné síťové útoky. V praktické části je popsána vlastní implementace nástroje a jeho použití v praxi.

The main goal of this thesis is to deal with databases of vulnerable code bases and vulnerable applications, and to implement a tool for autonomous search and saving data from those databases to a local one. The thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part deals with my current knowledge of the main topic and creates a foundation for the implementation. Various kinds of vulnerabilities and network attacks are described in detail in this part. The practical part describes implementation of the tool and its real use.
Case Study of Selected Network Vulnerabilities
Keywords: Síťová bezpečnost; behaviorální analýza; NIST; exploit; ASNM metriky; Network security; behaviour analysis; NIST; exploit; ASNM metrics