Voice Conversion - Lukáč, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Predmetom tejto práce je konverzia hlasu. Konverzia hlasu predstavuje preberanie reči jedného rečníka, ktorého nazývame zdrojový rečník a transformovanie tejto reči na reč ktorá znie ako reč druhého rečníka, ktorého nazývame cieľový rečník. Toto je dosiahnuté pomocou systému pre konverziu hlasu, ktorý je popísaný v tejto práci. Ako framework pre analýzu a syntézu reči používame STRAIGHT, ktorý bol dominantne používaný vo Voice Conversion Challenge 2016. Náš system pre konverziu hlasu je založený na konverzii spectra použitím doprednej neurónovej siete a paralelného trénovania.

The matter of this thesis is voice conversion. Voice conversion is taking speech of one speaker, that we call source speaker and transforming it into speech that sounds as the speech of another speaker, that we call target speaker. This is accomplished using voice conversion system described in this thesis. As the framework for speech analysis and synthesis, we are using tool called STRAIGHT that was predominantly used in Voice Conversion Challenge 2016. Our voice conversion system is based on spectral conversion using feed-forward neural network and parallel training.
Voice Conversion
Keywords: Konverze hlasu; STRAIGHT; Voice Conversion Challenge; analýza reči; syntéza reči; DTW; Mel Filter Banky; A-Váhovanie; Regresná Neurónová Sieť; Fonémový Rozpoznávač; Voice conversion; STRAIGHT; Voice Conversion Challenge; speech analysis; speech synthesis; DTW; Mel Filter Banks; A-Weighting; Regression Neural Network; Phoneme Recognizer