Návrh automatického obchodního systému na devizových trzích s využitím fraktální geometrie - Babič, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Práce se zaměřuje na současné přístupy k technické analýze, automatickým systémům a shrnuje zajímavé poznatky, dle kterých je následně navržen a implementován automatický obchodní systém, se kterým je možné obchodovat v prostředí FOREXu. Optimalizace a testování jsou předpokladem pro nasazení do reálného obchodování. Navržený obchodní systém je proto testován na historických datech a je provedena optimalizace jeho vybraných vstupních parametrů s cílem maximalizace stability a zisku.

The main focus of the thesis are approaches to technical analysis, trading systems and it summarizes interesting findings, according to which a FOREX automated trading system was designed and implemented. Optimization and testing were a prerequisite for a real-world deployment, so the automated trading system was tested on historical data and some of its input parameters were optimized for maximum stability and profit.
Automatic Trading System on the Foreign Exchange Market Based on a Fractal Geometry
Keywords: Forex; AOS; MetaTrader; fraktál; technická analýza; indikátory; investiční modely; optimalizace; finanční trhy; Forex; automated trading system; Metatrader; fractal geometry; technical analysis; indicators; investment models; optimization; financial markets