Rodinný dům, Loučka - Onderka, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rodinného domu pro trvalé bydlení 4 osob. Objekt je zasezen do svažitého terénu na vybraném pozemku v obci Loučka. Dům má dvě nadzemní podlaží. Jeho půdorysné rozměry jsou 11,50 x 7,90 m. Celý objekt je zastřešen sedlovou střechou. Svislé nosné konstrukce jsou vyzděny z keramických tvárnic, zateplené kontaktním zateplovacím systémem ETICS. Základy jsou zhotoveny z prostého betonu. Součástí bakalářské práce je výkresová dokumentace pro provedení stavby včetně deseti konstrukčních detailů, požárního, tepelně technického a akustického řešení.

This bachelor thesis is focused on a design of a single-family house suitable for four permanent residents. The object is situated in a sloping terrain on the selected piece of land in a village Loučka. The house has two above ground floors. Plan dimensions of the house are 11,50 x 7,90 m. The entire building is covered with a gable roof. Vertical load-bearing structures are constructed from ceramic blocks and insulated by contact thermal insulation system ETICS. Foundations are made of a plain concrete. The thesis also provides a project documentation for a construction including ten constructional details, fire safety, thermal engineering, and acoustic solutions.
Detached family house, Loučka
Keywords: Rodinný dům; kontaktní zateplovací systém; základy; sedlová střecha; svažitý terén; pozemek; Detached house; contact thermal insulation system; foundations; gable roof; sloping terrain; land