Železobetonový obloukový most přes řeku Krupou - Adler, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Práca sa zaoberá návrhom nového mosta v mieste pôvodného v obci Staré Město pod Sněžníkem slúžiaceho k prevedeniu miestnej komunikácie vybudovanej v kategórii S7,5 ponad rieku Krupá. Nosná konštrukcia mosta je riešená ako oblúková s hornou mostovkou, o rozpätí 18m. Zaťaženie a posúdenie konštrukcie sa riadi Eurokódom. Pre výpočty bol použitý softvér Scia Engineering vo verzii 2013.0.

This Bachelor thesis deals with the design of new bridge situated in place of an original one in Staré Město pod Sněžníkem. The original bridge is used to transfer the traffic of local road built in category of S7,5 over the Krupá river. Its construction system is designed as an arch with upper deck, with a span of 18m. Loads and construction assessment correspond to Eurocode. Calculations were performed via Scia Engineering software, version 2013.0.
Reinforced arch bridge over the Krupá river
Keywords: Oblúkový most; železobetón; dimenzovanie; vrubový kĺb; statický výpočet; Arch bridge; reinforced concrete; design; notched joint; static analysis