Implementace základních bezpečnostních standardů mateřské společnosti - Valný, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato práce se zabývá implementací základních bezpečnostních standardů mateřské společnosti. První částí této práce jsou teoretická východiska, ve kterých jsou popsány a vysvětleny všechny potřebné pojmy. Druhou částí této práce je analýza současného stavu, ve které je rozebrán současný stav bezpečnosti v rámci domény dceřiné společnosti a také požadavky mateřské společnosti. Třetí částí této práce je vlastní návrh řešení, ve kterém je podrobně rozepsán návrh na implementaci všech požadavků. V rámci návrhu řešení je také management zavádění a ekonomické zhodnocení s přínosy.

This thesis deals with the implementation of the basic security standards of the parent company. The first part of this thesis is the theoretical starting point, in which are described and explained all the necessary concepts. The second part of this thesis is an analysis of the current state, in which is discussed the current state of security within the domain of the subsidiary company and also the requirements of the parent company. The third part of this thesis is the actual design of the solution, in which is detailed my proposal for the implementation of all requirements. Implementation management, economic evaluation and benefits are parts of the solution design as well.
Implementation of basic security standards of the parent company
Keywords: Active Directory; Zabezpečení; Politika; Organizační jednotka; Tier Model; Doménový řadič; Doména; Správce; Active Directory; Security; Policy; Organizational Unit; Tier Model; Domain Controller; Domain; Administrator