Úřad práce Brno - město, stavebně technologická příprava stavby. - Surý, Viktor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Stavebně technologický projekt se zabývá novostavbou Úřadu práce v Brně. Jedná se o administrativní budovu o šesti nadzemními a jednom podzemním podlaží. Objekt má tvar lichoběžníku. Svislé i vodorovné nosné konstrukce, jsou navrženy ze železobetonu, spodní stavba je navržena z vodostavebního betonu, systém tzv. bílé vany. Projekt obsahuje technickou zprávu ke stavebně technologickému projektu, koordinační situaci stavby, časový a finanční plán po objektech, studii hlavních technologických etap, projekt zařízení staveniště, návrh hlavních stavebních strojů, časový plán hlavního stavebního objektu, plán zajištění zdrojů, technologické předpisy pro vybrané činnosti, kontrolní a zkušební plány pro vybrané činnosti a porovnání dvou zastřešení objektu.

Construction Technology project deals with the new building of the Labour Office in Brno. It is the administrative building of six floors above ground and one basement floor. The building has the shape of a trapezoid. Vertical and horizontal structures are designed of reinforced concrete substructure is designed of waterproof concrete system called white tub. The project includes a technical report on the construction technology of the project, coordinating the construction situation, time and financial plan for the objects, the study of the main technological stages, the project site equipment, design of the main building machines, the schedule of the main building structure, schedule, resourcing, technical regulations for selected activities inspection and test plans for selected activities and comparing two roof building.
The Labour Office of Brno-city, civil technological project.
Keywords: Administrativní budova; piloty; spodní stavba; bílá vana; jednoplášťová plochá střecha; zelená střecha; detail atiky; detail vstupu na střechu; detail střešního vtoku; technická zpráva; technologický předpis; zařízení staveniště; studie realizace hlavních technologických etap; Úřad práce Brno - město.; Office building; piles; substructure; white bath; single flat roof; green roof; attic detail; detail entry to the roof; the roof detail inlet; Technical Report; technological prescription; site; study the implementation of the main technological stages Labour Office Brno - city .