SEO analýza www serveru - Čepelák, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce informuje o možných metodách a pravidlech, které lze použít k optimalizaci www serveru pro vyhledávače - SEO (Search Engine Optimization). Tato pravidla jsou teoreticky vysvětlena a demonstrována na jednoduchých ukázkových příkladech. Vysvětluje důležitost správné volby a použití klíčových slov na vhodném místě stránky, jednotlivých HTML značek a vhodného odkazování. Popisuje důležité nepovolené praktiky, které jsou ze strany vyhledávačů penalizovány a komplikují celkový výsledek optimalizace. Stručně se zabývá marketingem pro vyhledávače - SEM (Search Engine Marketing). Konkrétně reklamním systémem PPC. Neopomíjí důležitou součást optimalizace SEO, kterou je analýza optimalizovaného WWW serveru. Názorně ukazuje postup při analýze vybraného WWW serveru a postup při následné optimalizaci. Shrnuje dosažené výsledky při optimalizaci a snaží se určit důležitost jednotlivých faktorů, které ji mohli ovlivnit.

Work informs about possible methods and rules that can be used for optimization of WWW server for search engines - SEO (Search Engine Optimization). These rules are explained theoretically and demonstrated in simple examples. The project explains the importance of correct choice and use of keywords in the appropriate place on the page, of various HTML tags and proper referencing. It describes important illegal practices which are penalized by search engines, thus complicating the result of optimization. It briefly covers Search Engine Marketing - SEM, specifically the PPC advertising system. It mentions an important part of SEO, which is an analysis of the optimized WWW server. It illustrates the procedure of analyzing the chosen WWW server and the procedure for subsequent optimization. It also summarizes the results obtained in the optimization and tries to determine the importance of various factors which could affect it.
SEO analysis of www server
Keywords: SEO; optimalizace pro vyhledávač; výsledek vyhledávání; analýza SEO; nepovolené praktiky SEO; SEM; marketing pro vyhledávač; WWW server.; SEO; search engine optimization; search engine results page; SEO analysis; black hat SEO; SEM; search engine marketing; WWW server.