Návrh chladící desky pro vibrační testovací zařízení - Drtílek, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Tato práce se zabývá teplotní analýzou desky pro vibrační testovací zařízení na testování turbodmychadel. V úvodu je čtenář seznámen s principem přeplňování, jeho důležitostí a historií. V této části práce je také popsána metodika testování turbodmychadel, zejména vibrační testy a jejich problematika. Hlavní část práce je věnována přenosu tepla, zejména vedení, proudění, přestupu a záření. Tato část je doplněná o výpočet součinitele přestupu tepla, který je nutný pro termální analýzu desky pro vibrační testovací zařízení, která je provedena v závěru práce.

This research deals witch thermal analysis of cooling plate for vibrational test of turbochargers. In introduction, the reader is familiar with principle of turbocharging, his importance and history. In this part of research is described also testing of turbochargers, especially vibration tests and its issue. The main part of research is focused on heat transfer, especially conduction, convection and radiation. This part is also completed with calculation of heat transfer coefficient, which is nessesary for thermal analysis of plate for vibration test stand, which is made in the last part of this work.
Design of cooling plate for vibration test stand
Keywords: Chladící deska; vibrační test; přenos tepla; termální analýza; Cooling plate; vibration test; heat transfer; thermal analysis