Zobrazení rizik v účetnictví společnosti ABC, s.r.o. - Janoušková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2010)
Diplomová práce je zaměřena na návrh metodiky eliminace zatížení výsledku hospodaření. Výsledek hospodaření je snižován tvorbou rezerv, které vážou finanční zdroje. Rezervy by v souladu se zásadou opatrnosti měly být tvořeny tak, aby byla pokryta veškerá rizika.

The concept of provisions that would save the cost that make the profit lower. But on the other lead, this provisins concept has to be corresponding tu the diligence principle. Height needs that provisions leave to cover all possible risks.
Presentation of Risk in Accounting of Company ABC, s.r.o.
Keywords: Rezervy; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví; Rizika; metody manažerského rozhodování.; Reserves; International Financial Accounting Standards; Risk; methods of manager decisition-taking.