Stanovení kvality a odhad tepové frekvence ze signálu PPG - Vargová, Enikö (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato práce se zabývá fotopletysmografickými (PPG) signály, jejich zpracováním, stanovením kvality, odhadem tepové frekvence z PPG signálů a možností snímat biologické signály chytrými telefony. Cílem práce je nasnímat PPG signály pomocí chytrého telefonu a referenční EKG signály použitím EKG záznamníku. Dále navržení algoritmu pro stanovení kvality signálů v databázi a algoritmu pro stanovení tepové frekvence.

This work deals with photoplethysmographic (PPG) signals, their processing, quality assessment, estimation of heart rate from PPG signals and the ability to record biological signals with smartphones. The aim of this work is to record PPG signals using a smartphone and reference ECG signals using an ECG recorder. The work also includes the design of two algorithms, one for signal quality assessment and the other for heart rate estimation from PPG signals.
PPG signal quality assessment and heart rate estimation
Keywords: PPG; fotopletysmografie; EKG; tepová frekvence; TF; mobilní zařízení; kvalita PPG signálu; PPG; photoplethysmography; ECG; heart rate; HR; mobile devices; PPG signal quality