Hodnocení výkonnosti podniku - Boušková, Nikol (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti podniku společnosti DEICHMANN-OBUV, s.r.o. v letech 2017 – 2021. První část se zaměřuje na teoretická východiska práce, především na vymezení finanční analýzy a jednotlivých ukazatelů, které jsou následně aplikovány v analytické části. Druhá část práce je analytická, kde je provedena finanční analýza dané společnosti pomocí finančních ukazatelů. V poslední části práce je zpracován vlastní návrh vedoucí ke zlepšení finanční situace podniku.

The bachelor's thesis is focused on the evaluation of the company's performance of DEICHMANN-OBUV, s.r.o. in the years 2017 – 2021. The first part focuses on the theoretical basis of the work, mainly on the definition of financial analysis and individual indicators, which are subsequently applied in the analytical part. The second part of the work is analytical, where a financial analysis of the given company is carried out using financial indicators. In the last part of the work, an own proposal leading to improving the company's financial situation is elaborated.
Evaluation of the Corporate Performance
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; cash flow; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; absolute indicators; differential indicators; ratio indicators; cash flow