Aplikace moderních metod syntézy sítě výměny tepla - Kunc, Vlastimil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou syntézy sítě výměny tepla a srovnává současné metody, s důrazem na Pinch Design Method a deterministickou metodu. Pomocí softwaru Maple je vytvořen program pro návrh sítě výměny tepla deterministickou metodou. Tato metoda je aplikována na několika konkrétních příkladech.

Master’s thesis deals with the problems of heat exchanger network synthesis and compare the present methods with emphasis on Pinch Design Method and deterministic method. Based on theoretical formulation of deterministic model the computer program for heat exchanger network synthesis was developed in the software Maple environment. Developed software implementation of deterministic method has been applied to several case studies.
Application of recent methods for synthesis of heat exchanger network
Keywords: Síť výměny tepla; výměník; Pinch Design Method; deterministický model; opakovací jednotka; externí energetické zdroje; maximální procesní výměna tepla; Heat exchanger network; exchanger; Pinch Design Method; deterministic model; repetitive unit; utility; maximum energy recovery