Distribuovaná syntaktická analýza - Lipowski, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce prezentuje metodu distribuované syntaktické analýzy založené na vymezovacích symbolech. Je uvedena jejich definice, algoritmus výpočtu a algoritmus jejich analýzy. Na základě této analýzy je představen algoritmus, který vytváří pro vstupní gramatiku s vymezovacími symboly distribuovaný syntaktický analyzátor. Dále se práce zabývá implementací distribuovaného syntaktického analyzátoru vytvořeného touto metodou.

The thesis presents a method of the delimiter based syntax analysis. There is introduced a definition, an algoritm of the computation and analysis of the delimiters in the thesis. Farther the thesis presents an algorithm creating a distributed parser based on the input grammar with the analysed delimiter symbols. Then there is introduced an implementation of the distributed parser created by the introduced method.
Distributed Parsing
Keywords: distribuovaná syntaktická analýza; vymezovací symbol; množina First; množina Last; množina Follow; množina Precede; množina Pair; distributed parser; delimiter; set First; set Last; set Follow; set Precede; set Pair