Manipulátor pro skleníkový systém - Sukdolák, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Tato bakalářská práce se věnuje automatizaci procesu ve skleníku s využitím manipulátoru typu SCARA za účelem zefektivněni práce ve skleníku se snahou snížit spotřebu vody. Práce rozebírá návrh takovéhoto systému a výrobu SCARA manipulátoru pro tento systém.

This bachelor thesis deals with the automation of the process in the greenhouse using a SCARA manipulator in order to make the work in the greenhouse more efficient and to reduce water consumption. The thesis discusses the design of this system and the manufacturing of the SCARA manipulator for this system.
Greenhouse manipulator
Keywords: Manipulátor; SCARA; Skleník; Raspberry Pi; Codesys; Siemens NX; 3D model; automatické zalévání; Manipulator; SCARA; Greenhouse; Raspberry Pi; Codesys; Siemens NX; 3D model; automatic watering