Analýza energetického využití kávových pelet - Sedláček, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Cílem mé diplomové práce bylo vypracovat komplexní studii na téma energetického využití kávového odpadu zvaného kávová sedlina. V rámci studie byly provedeny kompletní palivové rozbory, TGA analýzy, experimentální sušení a peletování, spalovací zkoušky a základní ekonomické zhodnocení.

The aim of my thesis was to develop a comprehensive study on the energy use of the coffee waste called spent coffee grounds. The study conducted a complete fuel analysis, TGA analysis, experimental drying and pelletization, combustion tests and basic economic evaluation.
Analysis of Enery Using of Coffee Pellets
Keywords: Kávové sedlina; káva; biomasa; palivový rozbor; sušení; peletování; spalovací zkouška; Spent coffee grounds; coffee; biomass; fuel analysis; drying; pelletizing; combustion test