Implementace metody Balanced Scorecard - Neuwirth, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení výkonnosti společnosti pomocí metody Balanced Scorecard. Teoretická část práce popisuje východiska měření výkonnosti, metody Balanced Scorecard a postup při její implementaci. Analytická část vychází z teoretických poznatků z první části a hodnotí situaci společnosti finanční analýzou poměrových ukazatelů, strategickou analýzou a následným sestavením návrhu implementace metody Balanced Scorecard v konkrétní společnosti.

Thesis is focused on evaluating the performance of using the Balanced Scorecard. The theoretical part describes the basis of performance measurement, Balanced Scorecard method and the procedure for implementation. The analytical part is based on the theoretical findings from the first part of the situation and analysis of financial ratios, strategic analysis and subsequent drawing up the proposal for implementation of Balanced Scorecard in a particular society.
Balanced Scorecard Implementation
Keywords: Balanced Scorecard; výkonnost; finanční analýza; strategická analýza; strategická mapa.; Balanced Scorecard; business performance; financial analysis; strategy analysis; strategy map.