Vzdálený sběr dat s pomocí GSM modemů na bázi platformy Open AT - Otoupalík, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá vzdáleným sběrem dat pomocí GSM modemů s podporou platformy Open AT. Výsledkem práce je realizovaný modul, který slouží jako převodník teploty na kmitočet. Tento modul je propojen s programovatelným GSM/GPRS modemem Wavecom Fastrack M1306B a společně jsou určeny k měření teploty od 0 do 40 °C. S podporou platformy Open AT a programovacího jazyka C byly vytvořeny dvě aplikace. První aplikace naměřenou teplotu společně s datem a časem měření posílá na vzdálený FTP server přes GPRS prostřednictvím GSM sítě. Výsledky měření jsou zobrazovány na webové stránce ve formě tabulky a grafu. Druhá aplikace slouží k posílání naměřené teploty ve formě SMS zprávy jako odpověď na zprávu příchozí.

This bachelor's thesis deals with remote data acquisition with the assistance of GSM modems based on Open AT platform. The result of thesis is the realized module which servers as a converter temperature to frequency. This module is connected with Wavecom Fastrack M1306B programmable GSM/GPRS modem. They are intended for temperature measurement from 0 to 40 °C together. With the assistance Open AT platform and C programming language were created two applications. The first application sends data as temperature, date and time on remote FTP server via GSM network as GPRS data. The results of measurement are displayed on website in form of the table and graph. The second application sends a temperature measurement data via SMS message as reply to SMS message.
Remote data acquisition with the help of GSM modems based on Open AT platform
Keywords: Open AT; měření teploty; GSM; GPRS; vzdálený sběr dat; programovací jazyk C; AT příkaz; časovač 555; modem Fastrack M1306B; Open AT; temperature measurement; GSM; GPRS; remote data acquisition; C programming language; AT command; 555 timer; Fastrack M1306B modem