Grafický podsystém v prostředí internetového prohlížeče - Vlach, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou částí. První části se zabývá existujícími komerčními a nekomerčními systémy pro zobrazení OLAP dat pomocí kontingenčních tabulek a grafů a jejich srovnáním. Zjištěné poznatky o jednotlivých systémech jsou použity pro implementaci grafického subsystému pro prostředí internetových prohlížečů. Je kladen velký důraz na přívětivé uživatelské prostředí a jeho ovládání.

This master's thesis, divided into two sections, compares in part one existing (non-)commercial systems for OLAP presentation using contingency table or graph. The main focus is put on a graph. Results received from my observations in part one are used for implementing a graphic subsystem within internet browser's environment. User friendly interface and good arrangement of displayed data are the most important tasks.
Graphs Subsystem in Internet Browser Environment
Keywords: databáze; datové sklady; okamžité analytické zpracování dat (OLAP); kontingenční tabulka; kontingenční graf; Flash; JavaScript; ActionScript; vizualizace; Cube presentation model (CPM); Database; data warehouse; on-line analytical processing (OLAP); contingency table; contingency chart; Flash; JavaScript; ActionScript; visualization; Cube presentation model (CPM)