Koncový výkonový audio zesilovač s dvoupásmovou reprosoustavou - Rystvej, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Cieľom tejto bakalárskej práce bolo navrhnúť stereofónny zosilňovač s vhodnou reprosústavou pre domáce použitie. Zosilňovač má možnosť prepínania medzi režimom vyššieho a nižšieho výkonu. Je ho teda možné použiť aj s inou reprosústavou s nižším príkonom, a je pripravený k prípadnému neskoršiemu zavedeniu aktívneho frekvenčného filtra, ktorý pri zosilnení niektorých frekvencií prispôsobí frekvenčnú charakteristiku k tejto navrhovanej reprosústave. Táto práca obsahuje riešenie softstart obvodu, koncového zosilňovača, predzosilňovacieho obvodu, prepínača výkonu, obvodu pre oneskorené pripojenie reproduktorov a reprosústavy.

The aim of this bachelor thesis was a design of a stereo amplifier with an appropriate loudspeaker system for home listening. The amplifier has the ability to be switched over between high and low output power mode. This means it is possible to be used also with an other loudspeaker system with lower input power rating, and it will be prepared for possible future implementation of an active frequency filter, which will fit the frequency response to this designed loudspeaker system by amplifying some frequencies. This thesis contains design of the softstart circuit, power amplifier, preamplifier circuit, the output power switch, the delayed loudspeaker connecting circuit and the loudspeaker system.
Power audio amplifier with two-way speaker system
Keywords: Zosilňovač; oddeľovač; koncový zosilňovač; reprosústava; reproduktor; výhybka.; Amplifier; separator; power amplifier; loudspeaker system; loudspeaker; crossover.