Návrh databáze pro efektivní chod servisu motocyklů a čtyřkolek - Rozehnalová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Principem této bakalářské práce je vytvořit návrh efektivní databáze pro motocyklový servis a servis ATV, který je součástí malé obchodní společnosti MTT s.r.o. podnikajícím v motocyklovém odvětví. Měla by zjednodušit a zefektivnit příjem a evidenci servisovaných strojů. V první části jsou sepsána teoretická východiska, základy problematiky. V části následující je uveden obraz současného stavu a analýza problematiky s ním spojené. Návrh řešení a návrh databáze je uveden v závěru této bakalářské práce.

The principle of this thesis is to design an efficient database services for the motorcycleand ATV service, which is part of a small company MTT Ltd. business in the motorcycleindustry. It would simplify and streamline the receipt and registration of machines serviced.The first part is written theoretical background,basic issues. In the next picture is given of the current situation and analysis of the issues associated with it. Design solutions anddatabase design is given at the end of this thesis.
Database Design for Efficient Operation of the Service Motorcycles and ATVs
Keywords: Databáze; normalizace; relační datový model; informační systém; data; servis; proces; Database; normalizazion; ralation databese design; information systém; data; servis; proces