Trendy použití elektroerozivních technologií - Jakeš, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Práce popisuje základní princip a technologické možnosti elektroerozivního obrábění. Byly zhodnoceny možností jednotlivých výrobců EDM strojů a provedeno jejich porovnání. Dále bylo popsáno využití elektroerozivního obrábění v podniku Žďas a.s. Práce se také zabývá trendy vývoje elektroerozivní technologie.

In this work, description of a basic principle of electro discharge machining and its technological possibilities was made. Possibilities of individual EDM machine producers and their comparison were described. Furthermore, the use of electro discharge machining in Zdas a.s. was shown. Trends in a development of the electro discharge technology are included, too.
Trend of exercise electrodischarge machining
Keywords: Elektroerozivní obrábění; EDM; elektroerozivní drátové řezání; elektroerozivní hloubení; výrobci EDM strojů; trendy elektrorozivního obrábění; Žďas a.s.; Electro discharge machining; EDM; Wire EDM; Die Sinking EDM; producers EDM machines; trends in electrical discharge machining; Zdas a.s.