Občanská stavba - Krestýn, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Diplomová práce s názvem „Občanská stavba“ se skládá ze tří hlavních částí. Je zpracována teoretická část, projektová a výpočtová. Společným tématem těchto částí je posouzení energetické náročnosti budovy navrženého objektu. Objekt je navržen jako dvoupodlažní administrativní budova, která splňuje současné požadavky pro novostavby v rámci energetického průkazu. Cílem práce je návrh optimalizace budovy v podobě jednotlivých variant energetických průkazů a jejich vzájemné porovnání.

The diploma thesis titled "Civil building" consists of three main parts. The theoretical, project and calculation sections are created. The common theme of these parts is the assessment of the energy performance of the proposed building. The object is designed as a two-storey office building that meets the current requirements for new construction under the energy certificate. The goal of the work is the design of the optimisation of the building in the form of individual options for energy certificates and their mutual comparison.
Civil building
Keywords: energetická náročnost; energetický průkaz; energetický štítek; primární energie; obnovitelné zdroje; neobnovitelné zdroje; energy intensity; energy certificate; energy label; primary energy; renewable sources; non-renewable sources