Hodnocení topného faktoru tepelných čerpadel - Kostka, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Diplomová práca sa zaoberá experimentálnymi postupmi hodnotenia výkonových parametrov, výkonových čísel tepelných čerpadiel COP, SCOP (z anglického „coefficient of perfomance“, „seasonal coefficient of perfomance“, česky „topný faktor“, „sezónní topný faktor“). Zameriava sa na najbežnejšie typy tepelných čerpadiel v európskych zemepisných podmienkach, t.j. tepelné čerpadlá vzduch-voda, voda-voda, solanka-voda.

Thesis describes the procedures for evaluating performance parameters of heat pumps COP, SCOP (coefficient of perfomance, seasonal coefficient of perfomance). It is focused on the most common types of heat pumps in european geographical conditions, heat pumps air-water, water-water, brine-water.
HP efficiency measurement
Keywords: tepelné čerpadlo; výkonové číslo COP; sezónne výkonové číslo SCOP; heat pump; coefficient of performance COP; seasonal coefficient of performance SCOP