Využití multi-body simulačních nástrojů ve výuce předmětu Dynamika - Lokšeninec, Ľuboš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Bakalárska práca je vypracovaná za účelom modernizácie metód výučby teórie dynamiky pomocou multi-body simulačných systémov. Práca oboznamuje študenta s dostupnými simulačnými systémami a poskytuje návod ako zostavovať virtuálne modely sústav. So základnými možnosťami daného multi-body systému sa študent zoznamuje pomocou vypracovaných príkladov zameraných na valenie, kmitanie, moment zotrvačnosti. Práca nadväzuje na súčasné metódy výučby, pričom modely sú zostavené v systéme Matlab/Simulink s podknižnicou SimMechanics.

The bachelor’s thesis is conducted in purpose of modernization the dynamics theory teaching methods by the multi-body simulation systems. Thesis acquaints student with accessible simulation systems and provides a manual how to compose virtual models of physic frameworks. Student is introduced to the basic options of current multi-body system by means of pre-processed examples focused on rolling, oscillation and inertia moment. Thesis refers to present teaching methods with models composed in Matlab/Simuling system with SimMechanics sublibrary.
Utilization of multi-body simulation tools in subject Dynamics
Keywords: Simulačný model; multi-body systém; blok; pohybové rovnice; výstupný signál; Simulink; SimMechanics; Simulation model; multi-body system; block; kinetic equations; output signal; Simulink; SimMechanics