Realizace jednoduchých aktivních prvků s komerčně dostupnými BJT/MOS poli - Vyčítal, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Předmětem práce je seznámení se z funkcí proudového zrcadla a diferenčního páru. Následně pochopení a odsimulování jednoduchých obvodů složených z těchto obvodů. Výsledky simulací jsou v kapitole 5, ve které jsou rovněž uvedeny schémata simulovaných obvodů.

The subject of the work is an introduction to the functions of the current mirrors and differential pairs. Consequently, understanding and simulated simple circuits composed of these circuits. The simulation results are in Chapter 5, which are also included diagrams of simulated circuits..
Realization of simple active elements employing commercially available BJT/MOS arrays
Keywords: Proudové zrcadlo; diferenční pár; jednoduchý operační zesilovač; pracovní režimy tranzistorů; Current mirror; differential pair; simple operational amplifier; transistors operating modes