Nanášení fotonů na hierarchii obrazových vzorků - Kiss, Marcel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Táto práca sa zaoberá technikami globálneho osvetľovania scény. V teoretickej časti rozoberá rôzne techniky globálnej iluminácie, pričom je sústredená na osvetľovanie v reálnom čase pomocou rôznych optimalizačných metód. Zameraná je na techniku nanášania fotónov s hierarchiou zhlukovaných obrazových vzoriek. Hlavnou časťou je analýza, implementácia a meranie zameranej techniky.

This thesis deals with the techniques of global illumination of the scene. The theoretical part discusses various techniques, focusing on processing in real-time using various optimization methods. It focuses to the technology of photon splatting using view sample cluster hierarchy. The main part is analysis, implenetation and measurement of mentioned method.
Photon Splatting Using a View-Sample Cluster Hierarchy
Keywords: globálne osvetlenie; zhlukové tieňovanie; odložené tieňovanie; draždicové tieňovanie; nanášanie fotónov; OpenGL; OpenCL; grafika; vykresľovanie v reálnom čase; fotónové mapovanie; Mortonov kód; hierarchia zhlukov; virtuálne bodové svetlá; global illumination; clustered shading; deferred shading; tiled shading; photon splatting; OpenGL; OpenCL; graphics; real time rendering; photon mapping; Morton code; cluster hierarchy; virtual point lights