Návrh zdokonalení marketingového mixu společnosti - Spratek, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato bakalářská práce analyzuje a navrhuje zlepšení marketingového mixu společnosti Duncal Technologies, českého startupu produkujícího interaktivní vybavení pro airsoftové a mil-sim arény. Výzkum kombinuje teoretické marketingové rámce s primárním šetřením mezi hráči, provozovateli arén a oborovými partnery. Zjištění ukazují, že ačkoliv jsou produkty Duncalu technicky vyspělé a odolné, firma čelí problémům s rozpoznatelností značky, nastavením cen a závislostí na jediném distributorovi. Práce identifikuje možnosti vylepšení designu produktů, doporučuje zaměřit se více na B2B klientelu a diverzifikovat distribuční kanály. Dále ukazuje, jak může umělá inteligence optimalizovat propagační aktivity, tvorbu obsahu a zapojení zákazníků, což vede ke snížení nákladů na akvizici a posílení vztahů. Navržená strategie zdůrazňuje zákaznicky orientovaný vývoj produktů, cenotvorbu založenou na datech a digitální marketing, čímž Duncalu umožňuje udržitelný růst a vyšší konkurenceschopnost doma i v zahraničí.

This thesis analyzes and proposes improvements to the marketing mix of Duncal Technologies, a Czech startup producing interactive equipment for airsoft and mil-sim arenas. The research combines theoretical marketing frameworks with primary research among players, arena owners, and industry partners. Findings reveal that while Duncal’s products are technically advanced and durable, the company faces challenges with brand recognition, pricing alignment, and overreliance on a single distributor. The study identifies opportunities for product design enhancements, recommends a shift in focus toward B2B clients, and advocates for diversified distribution channels. It also demonstrates how artificial intelligence can optimize promotional activities, content generation, and customer engagement, leading to lower acquisition costs and stronger relationships. The proposed strategy emphasizes customer-centric product development, data-driven pricing, and digital marketing, positioning Duncal for sustainable growth and greater competitiveness both in the Czech Republic and internationally.
Proposal to improve the marketing mix of the company
Keywords: marketingový mix; airsoft; milsim; startup; digitální marketing; AI; produktový design; cenová strategie; marketing mix; airsoft; milsim; startup; digital marketing; AI; product design; pricing strategy