Synchronizovaný záznam zvukové stopy a skrytých titulků - Karas, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Ve své bakalářské práci se věnuji synchronizovanému záznamu zvukové stopy a skrytých titulků. Tato práce obsahuje základní teorii k tomuto tématu. Teorie je zaměřena na způsoby ukládání titulků a synchronizaci se zvukovou stopou. Popsána základní charakteristika DVB-T, popis technologie a multiplexy v České republice. Dále je popsána základní charakteristika titulků, DVD-Video a vysílání internetového vysílání. V druhé části bakalářské práce je prostudování metod vysílání skrytých titulků a návrh systému v jazyce C.

In my bachelor thesis I synchronized the records audio and closed captioning. This work contains the basic theory on this topic. The theory focuses on means of depositing and synchronize subtitles with the audio track. Describes the main characteristics DVB-T, technology description and multiplexes in the Czech Republic. It also describes the basic characteristics subtitles, DVD-Video and broadcast webcast. In the second part of my thesis is to study the methods of transmission captions and system design in C.
Synchronized recording of sound track and hidden captions
Keywords: DVB-T; DVD-Video; skryté titulky; internetové vysílání; záznam; synchronizace.; DVB-T; DVD-Video; closed captions; internet broadcasting; record; synchronization.