Analýza společnosti Lear Corporation Czech Republic, s.r.o. pomocí časových řad - Zehnal, Jindřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vybraných ekonomických ukazatelů podniku pomocí časových řad a regresní analýzy. V teoretické části je popsána problematika časových řad a ekonomických ukazatelů. V praktické části jsou analyzovány vybrané ekonomické ukazatele podniku. Pomocí časových řad a regresní analýzy je pak předpovězen budoucí vývoje podniku. Na základě těchto analýz jsou pak stanoveny doporučení pro ekonomický růst. Součástí práce je také program, který tyto vypočítá časové řady jednotlivých ekonomických ukazatelů, a na základě jejich vyrovnání regresní křivkou předpoví budoucí vývoj.

Master’s thesis is focused on the analysis of selected economic indicators of company using time series and regression analysis. In the theoretical part there are described problems of time series and economic indicators. In the practical part there are analyzed selected economic indicators. By using time series and regression analysis is predicted future development of company. On the basis of these analyzes advices for economic growth are set up. This thesis includes a software that calculate these time series of economic indicators and on the basis of their equalizing of the regression curve predict the future.
Analysis of the Company Lear Corporation Czech Republic, s.r.o. Using Time Series
Keywords: Časové řady; regresní analýza; finanční analýza; Time series; regression analysis; financial analysis