Grafické intro 64kB s použitím OpenGL - Milet, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením grafického intra s velikostí limitovanou 64kB pomocí OpenGL. Popisuje metody pro generování grafických objektů jako jsou textury a terén. Zabývá se částicovým systémem a celulárním automatem.

This bachelor's thesis describes creating of graphics intro with limited size using OpenGL. It describes methods for generating graphical objects, such as textures and terrain. It deals with particle system and cellular automata.
Graphics Intro 64kB Using OpenGL
Keywords: Grafické intro; OpenGL; 64kB; omezená velikost; generování šumu; vytváření textur; barevné přechody; zobrazení textu v OpenGL; výšková mapa; částicový systém; celulární automat; kalendář událostí; Graphics intro; OpenGL; 64kB; limited size; noise generation; texture generation; gradient; text in OpenGL; height map; particle system; cellular automata; calendar of events