Automatická kalibrace snímačů vibrací - Macháčková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem této práce je seznámení s pokročilejšími funkcemi technické diagnostiky, jako jsou autodiagnostika a autokalibrace. V práci jsou uvedeny možnosti diagnostikování diagnostiky rotačních strojů, rozdělení snímačů, které se používají ve vibrační diagnostice a možnosti jejich kalibrace. Dále je uvedena automatická kalibrace okolních vlivů, které ovlivňují vlastnosti snímačů.

The main objective of this thesis is presentation of various features of technical diagnostics, such as autodiagnostics and autocalibration. Thesis describes ways to diagnostics of rotocure, presents various types of sensors used in vibrodiagnostics and shows possibilities for their calibration. This work also contains information about automatic calibration of external influences, which affect sensor characteristics.
Autocalibration of Vibration Sensors
Keywords: Diagnostika; kalibrace; piezoelektrické snímače; signály; automatická diagnostika; automatická kalibrace; Diagnostics; calibration; piezoelectric sensors; signals; autodiagnostics; autocalibration