Studium elektrických vlastností nanokompozitu - Ovsík, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Předkládaná práce se zabývá problematikou elektrických vlastností nanokompozitních materiálů. Vzorky pro experiment jsou tvořeny z epoxidové pryskyřice jako matrice a oxidu titaničitého TiO2 jako nanoplniva v různém procentním plnění. Jsou proměřovány teplotní závislosti složek permitivity, ztrátového činitele a rezistivity. Dále je sledována vnitřní rezistivita s ohledem na procentní plnění vzorku nanočásticemi.

This work deals with the electrical properties of nanocomposite materials. Samples for the experiment are made of epoxy resin as matrix and titanium dioxide TiO2 as nanofillers in varying percentage performance. Measurements are temperature dependent components of the permittivity, dissipation factor and resistivity. Furthermore, the internal resistivity is observed with regard to the percentage performance of a sample of nanoparticles.
Study of electric properties of nanocomposit material
Keywords: Nanokompozit; elektrické vlastnosti; oxid titaničitý; relativní permitivita; epoxidová pryskyřice; ztrátový činitel; rezistivita.; Nanocomposites; electrical properties; titanium dioxide; relative permittivity; epoxy resin; loss factor; resistivity.