Návrh kruhové betonové nádrže - Šimek, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce se zabývá návrhem a posouzením předpjaté betonové nádrže bioplynové stanice, a to na mezní stav únosnosti a mezní stav použitelnosti dle ČSN EN 1992-1-1; Navrhování betonových konstrukcí. Konkrétně je řešena stěna nádrže a základová deska. Textová část obsahuje obecné informace k návrhu konstrukce, statickou idealizaci konstrukce, typy zatížení a metodu výpočtu vnitřních sil. Přílohy obsahují výkresovou dokumentaci a statický výpočet, který doplňuje textovou část a dopodrobna řeší konstrukci.

The diploma‘s thesis deals with the design and assessment of prestressed cocrete tank of biogas station at ultimate limit state and also at serviceability limit state, according to ČSN EN 1992-1-1: Design of concrete structures. Specifically, the design of wall of the tank and foundation slab. The text part contains general information on the desing of the structure, static idealization of the structure, type of load and method for calculation of inner forces. Attachments contain drawing documentation and structural analysis, which completes the text part and solves in detail said structure.
Design of the circle concrete tank
Keywords: konstrukce; nádrž; základová deska; předpjatý beton; dotvarování; smršťování; předpětí; zatížení; zatěžovací stavy; kombinace; vnitřní síly; dimenzování; ohyb; smyk; mezní stav únosnosti; mezní stav použitelnosti; napětí; sedání; železobeton; structure; tank; foudation slab; prestressed concrete; creep; shrinkage; prestress; load; load cases; combinatons; inner forces; design; bending; shear; ultimate limit state; serviceability limit state; tension; sitting; reinforced concrete