Mechanický návrh průběžného zásobníku příze a jeho realizace - Klusoň, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Práce se zabývá vývojem zařízení Průběžného zásobníku příze pro textilní stroj. Průběžný zásobník přízeobsahuje poháněný navíjecí válec s rotačním kompenzátorem napětí příze, flyerem. Poháněný otočný zásobník je spřažen s prvním pohonem tvořeným elektrickým motorem a rotační kompenzátor je spřažen s druhým pohonem tvořeným elektrickým motorem, přičemž oba motory jsou napojeny na řídicí systém. Zařízení Průběžný zásobník příze efektivně zvyšuje stupeň automatizace textilního stroje.

This thesis deals with a Temporaryyarn storage device for yarn produced on an industrial loom. The Temporaryyarn storage contains a driven storage drum with a rotational yarn compensor. The driven rotating storage device is coupled with the first drive supplied by an electrical motor, and the rotational compensor is coupled with a second drive- also an electrical motor. The described Temporaryyarn storage can effectively increase the level of automation of an industrial loom.
Mechanical design and realization of the concurrent magazine for yarn
Keywords: Průběžný zásobník příze; navíjecí válec; flyer; automatizace textilního stroje.; Temporary yarn storage; flyer; yarn storage; flyer; automation of an industrial loom.