Hra ve virtuální realitě - Čeleďa, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
V posledních letech zaznamenaly headsety pro virtuální realitu značný posun kupředu jakz hlediska dostupnosti pro širší veřejnost, tak z hlediska inovací, které vývoj v oblastivirtuální reality přinesl. Nové technologie přináší mnoho změn a vylepšení v manipulaciuživatele s virtuálním světem, kvalitnější obraz a vhodnější napájení. Cílem této prácebylo vytvoření akční hry ve virtuální realitě. Jedná o simulaci lovu kachen dvouhlavňovoubrokovnicí v prostředí venkova. Při tvorbě práce byl kladen důraz na manipulaci se zbranía věrohodně působící střelbu. Jako headset pro virtuální realitu byl zvolen HTC Vive.Aplikace je vytvořena ve volně dostupném enginu Unity a naprogramována v jazyce C#.

Headsets for virtual reality registered noticeable progress in the last few years in bothavailability for a wider audience and in innovation. New technologies are bringing in a lotof changes and upgrades in the manipulation of user perception with virtual worlds, higherquality image and better power supply. The goal of this work was the creation of an actiongame in virtual reality. It is a simulation of duck hunting with a double-barreled shotgun ina rural environment. During the development, we focused on authentic gun handling andoperation. The headset chosen for this was the HTC Vive. The application is created in afree engine named Unity and is coded in the C# language.
Game in Virtual Reality
Keywords: virtuální realita; simulace; hra; HTC Vive; headset; virtual reality; simulation; game; HTC Vive; headset