Metodika ohledání dopravní nehody policií - Dvořáček, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce se komplexně zabývá pojetím postupu ohledání místa dopravní nehody policií a její následné dokumentace za účelem maximální objektivizace podkladů. Práce se věnuje jednotlivým krokům při vyšetřování dopravních nehod, stejně tak poskytuje přehled o zpracování skutečností zjištěných na místě dopravní nehody, o měřeních, která jsou na místě dopravní nehody uskutečňována a také je zde uveden přehled jednotlivých typů stop a poškození, které vznikají v příčinné souvislosti s dopravními nehodami.

This thesis comprehensively covers the concept of procedure of examination of a traffic accident location by the police and its subsequent documentation in order to maximize the data and materials objectification. The thesis pursue to describe each step taken while investigating a traffic accident, as well as provides an overview of processing the facts collected and the measurements taken at the scene. Furthermore, a summary of each type of clue and damages occurring in the causality with traffic accidents is provided.
Methodology for the Inspection of Traffic Accident Sites by the Police
Keywords: Dopravní nehoda; ohledání; metodika; dokumentace; fotodokumentace; stopy; poškození.; Traffic accident; inspection; methodology; documentation; photographic documentation; traces; damage.