Rugby club Brno-Bystrc - Sedláčková, Nicola (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Tématem bakalářské práce je návrh Rugby areálu Brno Bystrc, jehož zpracování jsme řešili v rámci bakalářského studia. Cílem této práce bylo vytvořit novou funkční architektonicko-urbanistickou studii. V rámci návrhu jsem se snažila a co největší propojení areálu s veřejností. Z těchto požadavků také vyplývá hmotové řešení stavby. Jedná se o 3 přes sebe položené hmoty, které svým uspořádáním vytváří hlavní průchod areálem, který je pro návrh zásadní. Budova je svojí velikostí velmi výrazná. V návrhu jsou zohledněny všechny potřeby sportovců a velký ohled je kladen na využívání areálu i samotné budovy veřejností.

The topic of the bachelor thesis is the design of the Rugby complex Brno Bystrc, which we have solved during our bachelor studies. The aim of this work was to create a new functional architectural and urban study. Within the design I tried to make the complex as connected as possible with the public. These requirements also lead to the material design of the building. It consists of 3 overlapping masses, which in their arrangement create the main passage through the complex, which is essential for the design. The size of the building is very distinctive. All the needs of the athletes are taken into account in the design and great consideration is given to the use of the site and the building itself by the public.
Rugby club Brno-Bystrc
Keywords: RCB Brno Bystrc; Rugby areál; Sportovní využití; Propojení veřejnosti; Sportovní areál; RCB Brno Bystrc; Rugby complex; Sports use; Public connection; Sports complex