Řídicí systém SCARA robotu - Cviček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na možnost využití SCARA robotu s alternativním řídicím systém od společnosti Beckhoff pro 3D tisk. Budou popsány implementované funkcionality a řešení bude řádně zdokumentováno. Dále budou řešeny aktuálně vyskytující se problémy a bude pro ně navrhnuto řešení. Pro navrženou možnost využití budou popsána možná řešení včetně detailního návrhu a řídicího programu pro vykonávání dané funkcionality. Součástí bude návod, který provede uživatele nastavením sliceru a ovládáním vizualizace.

This thesis focuses on the possibility of using a SCARA robot with an alternative control system from Beckhoff for 3D printing. The implemented functionalities will be described and the solution will be properly documented. Furthermore, currently occurring problems will be addressed and solutions will be proposed for them. For the proposed application, possible solutions will be described including a detailed design and control program for the implementation of the functionality. A tutorial will be included to guide the user through setting up the slicer and controlling the visualization.
SCARA control system
Keywords: SCARA; 3D tisk; Beckhoff; Manipulátory; SCARA; 3D printing; Beckhoff; Manipulators