Bezdemontážní diagnostika vznětového motoru - Válek, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Cílem této práce je shrnout možnosti bezdemontážní diagnostiky závad vznětového motoru a prakticky je vysvětlit. První část práce je zaměřená na popis jednotlivých komponent a používaných měřidel. Čitatel se seznámí se základními pojmy a principy jednotlivých částí motoru a jejich funkcí. Druhá část se věnuje reálným závadám, které mohou během provozu nastat, a jejich praktickým řešení.

The aim of this work is to summarize the possibilities of dismantling diagnostics of diesel engine defects and to explain them practically. The first part of the thesis is focused on description of individual components and used gauges. The reader will get acquainted with the basic concepts and principles of each part of the engine and their function. The second part deals with the real faults which can occur during the operation and their practical solutions.
Disassembly Diagnosis of Diesel Engine
Keywords: Diagnostika; vznětový motor; měření; vstřikovací čerpadlo; EDC; dávka paliva; Diagnostics; diesel engine; measurement; fuel injection pump; EDC; fuel dose